Lopar

Lopar

Mjesto Lopar nalazi se 14 kilometara od grada Raba. Lopar se smjestio na poluotoku sjevero-zapadnog dijela otoka Raba. Najpoznatiji proizvod ovog primorskog mjesta je turizam koji se zasniva na 22 prekrasne pretežito pješčane plaže. Lokalno stanovništvo se osim turizma bavi poljodjelstvom, stočarstvom te ribarstvom.

Najprepoznatljivija plaža ovog lijepog mjesta koje se nalazi u kvarnerskom zaljevu je Rajska plaža. Sitni pjesak, 1,5 kilometara uređene plaže, borova šuma na rubovima plaže, brojni sadržaji samo su neki od razloga zašto je to jedna od najpoznatijih Hrvatskih plaža čiji je ime poznato diljem Europe.Veliki broj turista privlači blaga klima i raznolik krajolik. Lopar ima i svoje tri nudističke plaže: Sahara, Ciganka i Stolac.

Ovo turističko mjesto sadrži širok izbor sadržaja kao što su sportski centar(tenis, nogomet, mini golf, odbojka na pjesku, stolni tenis, tenis škola..),restorani te veliki izbor sportova i zabave na moru.Podvodna špilja „Medova buža“ je prirodni fenomen koji krasi ovo naselje te se u njemu organiziraju i vjenčanja za ljubitelje senzacija, to je također postojbina sredozemne medvjedice.

Najpoznatija povjesna ličnost Lopara je zasigurno kamenoklesar sv. Marin rođen u 4 stoljeću. Njega se smatra osnivačem Republike San Marino. Prometna povezanost je dobra te se u Lopar može doći trajektnom linijom Jablanac-Mišnjak i Valbiska-Lopar. Udaljenost do Rijeke je 110km a do Zagreba 190km

Back to Top